Sturen infraroodpanelen elektromagnetische velden uit?

elektromagnetische velden uit

IR-panelen werken met stralingswarmte om objecten en mensen in een kamer te verwarmen in plaats van de lucht te verwarmen, zoals traditionele radiatoren. Dit maakt ze zeer efficiënt, en ze vereisen niet dezelfde enorme systemen als grotere radiatoren als percentage van de huisgrootte. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u correct berekent hoeveel IR-panelen u nodig heeft voor uw ruimte. U kunt dit doen met behulp van onze handige rekentool: voer eenvoudigweg de afmetingen van uw ruimte in en u ziet hoeveel IR-panelen u nodig heeft om er in te passen!

Elektrische IR-verwarmingspanelen maken gebruik van ver-infrarood om elektromagnetische golven uit te zenden die door het menselijk lichaam en vaste oppervlakken worden geabsorbeerd, waardoor deze onmiddellijk worden verwarmd. Dit maakt IR-panelen veel efficiënter dan andere vormen van verwarming, zoals gasboilers of oliekachels die fossiele brandstoffen verbranden. Het betekent ook dat IR-panelen geen schadelijke luchtstromen produceren die stof en micro-organismen door uw woonruimte transporteren, zoals conventionele radiatoren dat doen.

infraroodpanelen

Profiteer van lage aanschafkosten, geen onderhoud en een directe besparing op jouw energieverbruik met infrarood verwarming van HeatXL. Bezoek onze webshop voor meer informatie of vraag een offerte op maat voor jouw project.

Sommige mensen maken zich echter zorgen over de EMF (elektromagnetische velden) die afkomstig zijn van elektrische apparaten en apparaten, zoals mobiele telefoons of Wi-Fi-routers. Deze EMV’s hebben laagfrequente golflengten en sommige kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als ze gedurende langere tijd aan mensen worden blootgesteld, zoals DNA-beschadiging. Het is echter gebleken dat ver-infraroodemissies van IR-panelen veilig zijn voor mensen, omdat de energie die ze bevatten niet hoog genoeg is om DNA te beschadigen.

Sturen infraroodpanelen elektromagnetische velden uit?

Infraroodverwarmingspanelen zijn elektrische apparaten, dus ze zullen enige EMF genereren, maar het type EMF dat ze uitstralen is anders dan dat geproduceerd door Wi-Fi-routers of mobiele telefoons. Deze elektromagnetische velden staan bekend als niet-ioniserend en het is niet bekend dat ze schadelijk zijn voor mensen, tenzij ze er gedurende langere tijd aan worden blootgesteld.

Bovendien zijn IR-verwarmingspanelen ontworpen om aan het plafond of de muur te worden gemonteerd en produceren ze geen zichtbaar licht. Dit maakt ze een ideale keuze voor kamers die veel natuurlijk licht nodig hebben, omdat ze je zicht op de ruimte niet beïnvloeden. Als u uw IR-panelen op een meer zichtbare locatie wilt ophangen, kunnen sommige modellen zelfs dienst doen als spiegel.

Een ander voordeel van infraroodverwarming is dat ze veel milieuvriendelijker zijn dan traditionele gas- en olieketels, omdat ze voor hun werking afhankelijk zijn van elektriciteit. Dit maakt ze tot een zeer groene vorm van verwarming, en ze zullen ook minder duur zijn in het gebruik.

Een nadeel van IR-panelen is dat het even kan duren voordat ze de volledige temperatuur bereiken, waardoor je niet meteen warmte voelt. Dit komt omdat ze ver-infrarood uitzenden, dat door de lucht moet reizen voordat het door een object wordt geabsorbeerd. Het proces kan worden versneld door uw panelen in een directe zichtlijn met een voorwerp, zoals een raam, te hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *